Порошенко: Із такою сусідкою, як Росія, спати спокійно без зарядженої рушниці під ліжком можна тільки під захистом НАТО

Порошенко заявив, що поряд із РФ не можна спати спокійно
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко, який балотується на другий строк, заявив, що у програмах інших кандидатів, на відміну від нього самого, не йдеться про рух України до членства в НАТО.

Україна тільки в складі НАТО зможе жити спокійно по сусідству з Росією. Про це президент України Петро Порошенко, який балотується на другий строк, заявив 17 березня під час виступу на Михайлівській площі в Києві, трансляцію вів телеканал "Прямий".

"Із такою сусідкою, як Росія, спати спокійно без зарядженої рушниці під ліжком можна тільки під колективним захистом Північноатлантичного альянсу", – сказав він.

За словами президента, рух до членства в НАТО "як чітке зобов'язання" прописано в його програмі як кандидата у президенти.

"А інші кандидати чомусь уникають, і я не вірю – чуєте, не вірю, – що це випадково", – підкреслив Порошенко.

Вибори президента в Україні призначено на 31 березня 2019 року. Виборча кампанія стартувала 31 грудня 2018 року. 8 березня ЦВК затвердила остаточний список із 39 кандидатів у президенти.

7 лютого український парламент ухвалив законопроект про внесення в Конституцію положення про стратегічний курс держави на набуття повноправного членства України в Євросоюзі та НАТО. Порошенко підписав цей документ 19 лютого, 21 лютого він набув чинності. Рада також схвалила проект постанови, яким закликала НАТО надати Україні план дій щодо членства.