Порошенко заявив, що цькування Зозулі в Іспанії стало результатом пропаганди в дусі гібридної війни

Порошенко та Рахой порушили тему футболу
Фото: president.gov.ua

Конфлікт навколо футболіста збірної України Романа Зозулі був ретельно спланованою пропагандистською кампанією, вважає український президент Петро Порошенко.

Події, пов'язані з трансфером українського футболіста Романа Зозулі, є результатом ретельно спланованої пропагандистської кампанії в дусі гібридної війни Росії проти України. Про це заявив президент України Петро Порошенко, повідомляє його прес-служба.

Під час зустрічі з прем'єр-міністром Іспанії Маріано Рахоєм у межах розширеного саміту Європейської народної партії на Мальті Порошенко подякував іспанському уряду за підтримку Зозулі.

Він також підкреслив потребу збереження чинного режиму санкцій Євросоюзу щодо РФ до повної імплементації Мінських домовленостей і відновлення територіальної цілісності та суверенітету України.

Прем'єр-міністр Іспанії підтвердив, що питання цілісності території української держави не підлягає обговоренню.

1 лютого відбувся перехід Зозулі із севільського "Бетісу" до мадридського "Райо Вальєкано" на правах оренди. Форвард збірної України повинен був грати в "Райо" до завершення сезону. Ультрас мадридців, які дотримуються вкрай лівих політичних поглядів, прийшли на тренування команди та розгорнули банер зі словами: "Тут не місце для нацистів". Фанати були незадоволені тим, що Зозуля підтримує українських військових, які беруть участь в антитерористичній операції на Донбасі.

Після цього Зозуля вирішив відмовитися від переходу.

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) дозволила футболісту змінити клуб учетверте. Однак поки що він тренується з "Бетісом".