Портников про невислання дипломатів РФ із Болгарії: Така сама помилка, яку часто робили деякі українські політики

Портников: Кремлю не потрібен "нейтралітет"
Фото: Centrum Kultury Polskiej i Dialogu Europejskiego w Iwano-Frankiwsku / Facebook

Прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов, який оголосив про невислання російських дипломатів, усе одно буде для Москви "зрадником і американським наймитом", зазначив політичний оглядач Віталій Портников.

Прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов зробив помилку, заявивши, що його країна не буде висилати дипломатів і технічних співробітників посольства РФ у Болгарії. Таку думку у Facebook висловив політичний оглядач Віталій Портников.

"Борисов робить таку саму помилку, яку часто робили до нього деякі українські політики, що увірували, що якщо вони будуть виступати за "нейтралітет" і "позаблоковість" своєї країни, то в Росії їх відразу і полюблять. А Кремлю не потрібен "нейтралітет", йому потрібна підтримка й солідарність із його темними справами", – написав оглядач.

За його словами, прем'єр-міністр для Москви – "усе одно зрадник і американський наймит, він буде висилати російських чекістів із посольства або залишить їх у спокої".

"І коли лідер болгарської проросійської опозиції, соціаліст Корнелія Нінова захоплено кричить: "Єс" у відповідь на рішення свого опонента-прем'єра, я б на місці Борисова задумався: чи може він виграти змагання за путінську прихильність у тих, хто продемонстрував готовність погоджуватися з будь-яким капризом Москви й ігнорувати болгарські національні інтереси? Адже Путіну потрібно саме це – корумповані маріонетки, а не помірковані прихильники "каналу комунікацій", – заявив Портников.

27 березня посла Болгарії Бойка Коцева відкликали в Софію для консультацій з урядом у справі отруєного у Великобританії екс-офіцера російської розвідки Сергія Скрипаля.

30 березня Борисов заявив, що російських дипломатів його країна висилати не має наміру.