Посли G7 привітали призначення Павлущика головою НАЗК

Кабмін призначив Павлущика на посаду голови НАЗК на засіданні 27 лютого
Фото: Transparency International Ukraine / Facebook

Посли країн "Великої сімки" в Україні привітали швидке призначення Віктора Павлущика новим головою Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). Про це 27 лютого повідомляють в Х італійського головування послів G7.

"Ми високо оцінюємо прозору роботу конкурсної комісії, сформованої з представників уряду України й міжнародних експертів. Сильні й незалежні антикорупційні інституції мають визначальне значення для майбутнього України", – ідеться в повідомленні.

Кабмін призначив Павлущика на посаду голови НАЗК на засіданні 27 лютого.

Контекст:

25 лютого конкурсна комісія НАЗК оголосила Павлущика переможцем конкурсу на посаду нового керівника, зазначивши, що він "має професійний досвід, знання і якості для виконання посадових обов'язків голови НАЗК, а також відповідає критеріям компетентності й доброчесності".

2023 року Павлущик брав участь у конкурсі з відбору на посаду керівника Національного антикорупційного бюро України, але виграв інший кандидат. До НАЗК (із 2015 року) він працював у НАБУ, а із 2008-го до 2015-го – у Службі безпеки України на оперативних посадах і посадах керівного складу.

До складу G7 входять сім економічно найрозвиненіших держав – Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, США, Франція, Японія, а також Євросоюз. У 2024 році у G7 головує Італія.