Посольство США запросило українців поспостерігати за українсько-американськими військовими навчаннями

За спільними навчаннями американських та українських військовослужбовців можна буде спостерігати в кількох містах України
Фото: US Embassy Kyiv Ukraine / Facebook

22–23 вересня військовослужбовці з України та країн НАТО в межах навчань "Об'єднані зусилля – 2020" відпрацьовуватимуть безпарашутне десантування і польоти на низьких висотах.

Українці 22–23 вересня можуть поспостерігати за маневрами в межах військових навчань "Об'єднані зусилля – 2020", у яких беруть участь військовослужбовці сил спеціальних операцій з України та США. Про це йдеться в повідомленні посольства Сполучених Штатів в Україні у Facebook.

"Ви коли-небудь чули про безпарашутне десантування за допомогою десантного каната? Вправи для підвищення готовності та оперативної сумісності між силами спеціальних операцій США та України тривають до 23 вересня. Скористайтеся можливістю подивитися на літаки, що беруть участь у спільних американсько-українських навчаннях",  зазначили в диппредставництві.

У посольстві уточнили, що 22 вересня за польотами можна спостерігати над Рибаківкою, Очаковом, Анатолівкою (Миколаївська область) і Березівкою (Одеська область); 23 вересня – над Херсоном, Запоріжжям, Дніпром, Полтавою і Черкасами. Польоти проводитимуть між 12.30 і 14.00.

19 вересня в Україні стартували військові навчання "Об'єднані зусилля – 2020". Окрім українських, у них беруть участь підрозділи збройних сил країн – членів НАТО, зокрема США і Великобританії.

Їх проводять майже одночасно з російськими навчаннями "Кавказ-2020", які відбудуться 21–26 вересня на території Південного військового округу Росії, зокрема в окупованому Криму.