Потенційний корупціонер навіть із зарплатою $1 млн на місяць чекатиме, де вкрасти 10 грн

Разумков вважає, що необхідний механізм "давання по руках"
Фото: rada.gov.ua
Для боротьби з корупцією в Україні потрібно встановити "гідні" зарплати держслужбовцям, заявив 7 січня в ефірі телеканала "Україна 24" колишній спікер Верховної Ради, позафракційний народний депутат України Дмитро Разумков.

"Заробітна плата у чиновника повинна бути гідною. Це заробітна плата, за яку він може прогодувати та забезпечити свою родину, своїх близьких. Але якщо це потенційний корупціонер, то ви йому будете платити щомісяця $1 млн, а він буде ще чекати, де вкрасти 10 грн", – сказав Разумков.

За словами нардепа, треба "говорити і про нормальну заробітну плату, і про повагу суспільства, і про допомогу й підтримку, зокрема з боку держави – соціальні пакети тощо".

"З іншого боку, все це не працюватиме, якщо не буде серйозного механізму давання по руках", – вважає Разумков.

Контекст:

У рейтингу сприйняття корупції від міжнародної організації Transparency International Україна у 2020 році посіла 117-те місце зі 180.

42,1% українців головною причиною економічної кризи у країні вважають високий рівень корупції. Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, опубліковані 21 жовтня 2021 року.