"Потрібен справедливий мир". Зеленський презентував Гарріс план перемоги України

Зустріч політиків відбулась у Вашингтоні
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський зустрівся у столиці США Вашингтоні з віцепрезиденткою США й кандидаткою на посаду глави Білого дому Камалою Гарріс і презентував їй український план перемоги у війні проти країни-агресора Росії. Про це він написав 27 вересня в Telegram.

"Поділився деталями плану перемоги з віцепрезиденткою Камалою Гарріс. Для нас це дуже важливо – бути повністю зрозумілими й працювати в повній координації зі Сполученими Штатами. Ми повинні закінчити цю війну, нам потрібен справедливий мир. Ми повинні захистити наших людей – українські родини, українських дітей – і всіх від путінського зла", – написав Зеленський.

Від імені України він висловив вдячність США "за те, що вони весь цей час підтримують Україну".

Президент України розмістив відео своєї спільної пресконференції з Гарріс, на якій він заявляв, що для Києва "дуже важливо – бути повністю зрозумілими й працювати в повній координації зі Сполученими Штатами".

Перед зустріччю із Зеленським Гарріс заявила, що у США є ті, хто хотів би змусити Україну віддати території й погодитися на "нейтралітет".

Контекст:

Зеленський перебуває з візитом у США. Про його початок президент повідомив увечері 22 вересня з літакаВін оголосив, що презентує американським лідерам план перемоги України й першим його побачить президент США Джо Байден.

Візит до США Зеленський розпочав 23 вересня з відвідування заводу Scranton Army Ammunition Plant (штат Пенсильванія), який випускає 155-мм артилерійські снаряди для Збройних сил України.

24 вересня Зеленський узяв участь у засіданні Радбезу ООН у Нью-Йорку, 25 вересня виступив на засіданні Генасамблеї ООН, а 26-го зустрівся з двопартійною делегацією Сенату.

Також 26 вересня він провів переговори з Байденом.