Прем'єр Ізраїлю подякував Зеленському за ухвалення в Україні закону щодо протидії антисемітизму

Беннет (на фото) і Зеленський провели телефонну розмову
Фото: EPA
Президент України Володимир Зеленський 21 жовтня провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Ізраїлю Нафталі Беннетом. Про це повідомила пресслужба глави Української держави.

Зеленський "відзначив символічність" державного візиту в Україну президента Ізраїлю Іцхака Герцога в жовтні 2021 року, у межах якого вони взяли участь у заходах, присвячених 80-й річниці трагедії Бабиного Яру.

У пресслужбі зазначили, що Беннет подякував Зеленському за ухвалення закону щодо протидії антисемітизму в Україні.

"Співрозмовники обговорили подальші кроки з метою поглиблення українсько-ізраїльського співробітництва у сферах, що становлять взаємний інтерес. Глава Української держави подякував Нафталі Беннету за послідовну підтримку Ізраїлем суверенітету й територіальної цілісності України, зокрема в межах ООН", – ідеться в повідомленні.

Контекст:

Закон про протидію антисемітизму в Україні Рада ухвалила у другому читанні та в цілому 22 вересня. Документ визначає поняття антисемітизму і передбачає відповідальність за порушення законодавства про антисемітизм. Зеленський підписав документ 7 жовтня.

Глава Української держави 1 вересня цього року під час виступу в Музеї Голокосту у Вашингтоні сказав, що прибічники ідей нацизму, ксенофобії та нерівності не відіграють жодної ролі в Україні. В інтерв'ю Frankfurter Allgemeine Zeitung, яке було опубліковано 31 травня, Зеленський заявив, що він сам є відповіддю на запитання про антисемітизм в Україні. За його словами, це явище у країні зараз "на найнижчому рівні".