Прикордонники не пропустили в Україну російську акторку. Вона їхала виступати в Одесу

За інформацією "Думской", ідеться про Ларису Брохман

Фото: Державна прикордонна служба України / Facebook

12 червня прикордонники заборонили в'їзд в Україну російській акторці, вона намагалася перетнути кордон через пункт пропуску "Паланка – Маяки – Удобне". Про це у Facebook повідомив пресцентр Державної прикордонної служби України.

"Під час заходів контролю прикордонники Білгород-Дністровського загону встановили, що іноземка незаконно перебувала у Криму. Правоохоронцям 59-річна росіянка повідомила, що прямує в Одесу, щоб виступити в театрі. Жінка – відома в Росії акторка озвучування та дубляжу, а також співачка", – зазначили в пості.

У ДПСУ зазначили, що вона відвідувала окупований Росією Крим із порушенням встановленого порядку в'їзду і виїзду. Їй заборонили в'їзд в Україну строком на три роки.

Імені акторки прикордонники не називають.

"Думская" повідомила, що йдеться про Ларису Брохман, солістку тріо "Мультики", яка озвучувала мультфільми "Чебурашка", "Фіксики" тощо. 2016 року вона брала участь у фестивалі авторської пісні в Алушті.

Брохман занесено в базу центру "Миротворець".

Контекст:

Росія окупувала Крим після силової блокади українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до Російської Федерації не визнають Україна і більшість країн світу.

Порядок в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї, затверджений Верховною Радою в червні 2015 року, передбачає поїздки до Криму через контрольно-пропускні пункти, розташовані на українській території. Іноземці, які хочуть відвідати півострів, мають отримати спеціальний дозвіл у Державній міграційній службі.