Призначено нового керівника "Репортерів без кордонів"

37-річний Бруттен із 2021 року виконував обов'язки заступника й генерального директора RSF
Фото: rsf.org

Рада директорів організації "Репортери без кордонів" (RSF) на засіданні 9 липня призначила Тібо Бруттена своїм генеральним директором. Про це поінформував сайт організації.

Він має намір продовжувати розвиток RSF, реагуючи на виклики, що швидко змінюються, з якими стикається свобода преси і право на інформацію в усьому світі, йдеться в повідомленні.

"Ми переконані, що Тібо Бруттен – ідеальна людина для того, щоб очолити RSF на цьому новому етапі його розвитку, в умовах, коли право на інформацію стикається з викликами в усьому світі. Досвід і його багаторічна відданість організації стануть безцінним активом. Ми знаємо, що він прагне продовжити шлях, прокладений Крістофом Делуаром, котрий твердо вірив, що захист права на інформацію – справа не лише журналістів, а й усіх громадян. Ми переконані, що сьогодні RSF має бути мостом між громадянами", – вважає президент "Репортерів без кордонів" П'єр Хаскі.

Бруттену 37 років, із 2021 року він виконував обов'язки заступника й генерального директора RSF.

"Нам належить знайти нові способи мобілізації зусиль на захист права на достовірну інформацію, яке зачіпає громадян так само, як свобода преси зачіпає журналістів. Це буде щоденним зобов'язанням для мене й усієї команди "Репортерів без кордонів" як активістів і професіоналів", – сказав новий глава об'єднання.

Контекст:

Бруттен змінив на цьому посту Крістофа Делуара, який помер 8 червня 2024 року, він очолював RSF протягом 12 років.

Засноване 1985 року, об'єднання "Репортери без кордонів" сьогодні є неурядовою організацією зі штаб-квартирою в Парижі, сімома офісами й шістьма секціями в різних країнах і мережею з більш ніж 160 кореспондентів по всьому світу.