Прокурора Тернопільської області звільнили через шість днів після призначення

Петришин написав заяву про звільнення за власним бажанням
Фото: Микола Петришин / Facebook

Нового керівника Тернопільської обласної прокуратури Миколу Петришина представили співробітникам 14 вересня, одразу після призначення виник скандал. За інформацією адвоката Романа Маселка, Петришин влаштував пиятику в кабінеті з нагоди свого призначення, під час якої ображав підлеглих.

Нового прокурора Тернопільської області Миколу Петришина 17 вересня звільнили з посади. Про це у коментарі "Укрінформу" повідомила прессекретарка обласної прокуратури Леся Долішня.

"Можу офіційно підтвердити, що Миколу Петришина звільнено з посади керівника Тернопільської обласної прокуратури за власним бажанням", – зазначила Долішна.

На посаді прокурора Тернопільської області 30-річний Петришин протримався шість днів. Його призначили 11 вересня, а представили колективу 14 вересня. До цього Петришин працював у військовій прокуратурі.

Адвокат Роман Маселко повідомив, що прокурор першого ж дня влаштував пиятику у своєму кабінеті з нагоди призначення, під час якої ображав підлеглих.

На пресконференції 15 вересня Петришин заперечував факт пиятики. За його словами, Генінспекція встановила, що жодних святкувань у кабінеті прокурора не було, а пройти тестування на драгері йому не пропонували, пише сайт Terminovo.

Видання "Тернополяни" стверджує, що 16 вересня Офіс генпрокурора попросив Петришина звільнитися з посади. Офіційна причина звільнення, за даними сайта, – непорозуміння, що виникли у стосунках з колегами, а неформальна – пияцтво на робочому місці та поведінка, не гідна посади прокурора області.