Пропагандист Попов відмовився відповідати на запитання українських журналістів про можливу помсту за образу його дружини Скабєєвої. Відео

Попов на запитання українців не відповідав
Скріншот: Телеканал Прямий YouTube
Ведучий телеканала "Россия 1" Євген Попов відмовчався, коли журналісти українського телеканала "Прямий" Пітер Залмаєв і Тарас Березовець поставили йому запитання про те, як він збирається захистити честь своєї дружини і колеги Ольги Скабєєвої, яку у Страсбурзі "образили" члени української делегації Парламентської асамблеї Ради Європи. Відео опублікував телеканал "Прямий" у своєму YouTube-каналі 15 лютого. У Мюнхені, де відбувається конференція з безпеки, Залмаєв запитав Попова: "Коли ви збираєтеся захищати честь своєї дружини, яку, зокрема, звинуватили в тому, що її рот є зливним бачком?". Березовець, зі свого боку, заявив: "Обіцяємо, ми цього не виріжемо, як робить російське телебачення. Вас почує вся Україна". У відповідь Попов усміхався, набирав текст у телефоні і заперечно хитав головою.

24 січня на брифінгу першого віце-спікера Верховної Ради Ірини Геращенко у Страсбурзі під час сесії Парламентської асамблеї Ради Європи російська тележурналістка Ольга Скабєєва перебивала її і діставала зауваження від інших журналістів. Один із них штовхнув росіянку, після чого позафракційний український нардеп Борислав Береза став між нею і Геращенко, закривши Скабєєвій доступ до першого віце-спікера Ради.

Із погрозами на адресу Берези виступив глава Чечні Рамзан Кадиров.

25 січня російський сенатор Ігор Морозов, який назвався полковником КДБ у відставці, викликав Березу на дуель.

Береза призначив сенатору зустріч на 1 лютого біля центрального входу Верховної Ради в Києві. Російський сенатор на дуель не прийшов.