Протягом січня ‒ вересня чисельність працівників держорганів України скоротилася на 5,3 тис. осіб, у Пенсійному фонді – плюс 1,5 тис. – Мінфін

Найбільший приріст держслужбовців – у Пенсійному фонді
Фото: Пенсійний фонд України / Facebook

За дев'ять місяців 2023 року кількість працівників у 107 органах влади України зменшилася на 5,3 тис. осіб. Про це 6 листопада поінформувало Міністерство фінансів України.

"За оперативними даними, станом на 1 жовтня 2023 року у 107 органах державної влади фактично працює 170,5 тис. осіб. Водночас протягом січня ‒ вересня 2023 року фактична чисельність працівників скоротилася на 5,3 тис. осіб", – ідеться в повідомленні.

За даними Мінфіну, найбільше працівників позбулися в Державній податковій службі (2,1 тис.), апаратах місцевих і апеляційних судів (765) і Державній службі з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (731), найбільше зростання кількості персоналу зафіксовано в Пенсійному фонді (плюс 1,5 тис. осіб), Міністерстві юстиції (586) і Бюро економічної безпеки (346).

"Загалом в органах державної влади станом на кінець третього кварталу 2023 року функціонує (без урахування сектору безпеки й оборони) секретаріат Кабінету Міністрів України та 17 міністерств, 20 служб, 14 агентств, чотири інспекції, чотири комісії, вісім інших державних органів, чисельність яких встановлюється урядом, а також дев'ять державних органів, чисельність яких не встановлюється Кабміном, 24 місцеві державні адміністрації і шість органів судової влади", – зазначили у відомстві.