Після повернення Коломойського в Україну його кортеж тричі приїжджав до будинку Тимошенко – "Схеми"

Кортеж Коломойського журналісти "Схем" зафіксували біля місця проживання Тимошенко
Фото: radiosvoboda.org

Машини, які використовує бізнесмен Ігор Коломойський, бачили біля будинку лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко 18-го, 21-го і 22 травня, зазначають "Схеми". В Україну бізнесмен повернувся 16 травня.

Після повернення 16 травня в Україну бізнесмена Ігоря Коломойського його кортеж тричі приїжджав до місця проживання лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко. Про це 23 травня повідомила програма "Схеми: корупція в деталях" (спільний проект каналу "UA:Перший" і "Радіо Свобода").

Перший приїзд журналісти зафіксували 18 травня. За даними "Схем", один з автомобілів супроводу – BMW – мав номер, якого немає в реєстрі власників, що "може свідчити про те, що це або номери прикриття, або  ж підроблені". Ще один автомобіль, мікроавтобус Volkswagen, раніше було помічено серед охорони нинішнього президента Володимира Зеленського. Кортеж заїжджав у котеджне містечко "Срібна затока" у селищі Козин, де живе Тимошенко.

"Біля воріт політикині запаркована та ж BMW, яка виїжджала з офісу Коломойського, і авто супроводу самої Тимошенко – це з високою вірогідністю свідчить про те, що на той момент вона була вдома", – ідеться в матеріалі.

Удруге машини, якими користується Коломойський, їздили у "Срібну затоку" ввечері 21 травня і ввечері 22 травня, стверджують "Схеми".

Запитання журналістів, чи зустрічалася вона з Коломойським після його приїзду в Україну, Тимошенко залишила без відповіді.

Коломойський – один із найбагатших українців, співвласник групи "Приват". Після Революції гідності у 20142015 роках він очолював Дніпропетровську облдержадміністрацію, але через конфлікт із керівництвом держави покинув цю посаду і переїхав за кордон. У 2012 році студія "Квартал 95", художнім керівником якої був Зеленський, почала співпрацювати з каналом "1+1", співвласником якої є Коломойський.

У листопаді 2018 року бізнесмен заявляв, що він не впливає на діяльність Зеленського. "Я сказав би, що більше я – його маріонетка, ніж він – моя. Тому що у відносинах між "1+1" і "Кварталом" вони виграють 10:0. Вони роблять усе, що хочуть, їх ніхто не контролює і вони ні в чому себе не обмежують", – сказав Коломойський. У грудні 2018 року в інтерв'ю засновнику видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону Зеленський заявив, що Коломойський не має на нього жодного впливу. "Ну як він може мною керувати? Рабства в нас немає, угоди я кров'ю не підписував", – сказав він.

У березні 2019 року Коломойський зазначив, що жодної фінансової підтримки Зеленському не надає. У квітні він казав, що повернеться в Україну в разі перемоги Зеленського на президентських виборах.

В Україну бізнесмен прибув 16 травня. Коломойський заявив, що привітав Зеленського зі вступом на посаду президента України за допомогою смс-повідомлення.

21 травня Зеленський зробив низку кадрових призначень. Зокрема, його адміністрацію очолив Богдан, який був особистим адвокатом Коломойського, заступниками глави АП стали Руслан Рябошапка, який був радником Зеленського під час виборчої кампанії, керівник компанії GoodMedia Кирило Тимошенко і сценарист серіалу "Слуга народу" Юрій Костюк. Главу партії "Слуга народу" Івана Баканова 22 травня було призначено першим заступником голови Служби безпеки України.