Рада на місяць пішла на канікули. Зміну кадрів у Кабміні відклали – ЗМІ

Рада не розглянула заборони діяльності УПЦ і пішла на канікули до серпня
Фото: depositphotos.com

У роботі українського парламенту оголосили перерву до серпня. Про це 23 липня повідомляє "Українська правда" з посиланням на співрозмовника у фракції "Слуга народу".

За словами джерела УП, станом на вечір 23 липня депутати домовилися, що наступне пленарне засідання відбудеться протягом тижня з 19-го до 25 серпня.

Кадрові зміни в уряді й усі інші питання перенесли на той час.

3 липня "Українська правда" з посиланням на джерела написала, що президент України Володимир Зеленський нібито "втомився" від Шмигаля і, ймовірно, планує звільнити його. На посаду очільника уряду, за даними видання, розглядали Свириденко й голову правління НАК "Нафтогаз" Олексія Чернишова. 

Контекст:

23 липня у Верховній Раді намагалися поставити на голосування урядовий законопроєкт №8371, який передбачає заборону у країні діяльності Української православної церкви Московського патріархату, однак цього не відбулося. Під час засідання погоджувальної ради проти цього проголосували нардепи від "Слуги народу" й колишні представники забороненої в Україні партії ОПЗЖ. 

Народні депутати, які підтримують законопроєкт про заборону діяльності релігійних організацій, афілійованих із Російською православною церквою, заблокували трибуну Верховної Ради з вимогою додати у порядок денний засідання це питання й розглянути його.

Їхньої вимоги не задовольнили, перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко оголосив перерву в засіданні.