Рада відхилила законопроект про Конституційний Суд України

11 квітня Верховна Рада України не ухвалила жодного законопроекту
Фото: rada.gov.ua

За подання законопроекту про Конституційний Суд України на повторне друге читання у Верховній Раді не набралося голосів.

Під час вечірнього засідання Верховна Рада України відхилила законопроект про Конституційний Суд України (КСУ), повідомляє кореспондент "ГОРДОН".

Ні за ухвалення законопроекту №5336-1 у другому читанні та в цілому, ні за подання його на повторне друге читання не набралося голосів.

Верховна Рада цілий день розглядала поправки до цього документа. Їх було понад 900.

Після розгляду поправок голова парламенту Андрій Парубій заявив, що багато з них суперечать одна одній.

Законопроектом, який взяли за основу в лютому 2016 року, пропонували запровадити інститут конституційної скарги як додатковий механізм захисту прав і свобод громадян. У разі ухвалення КСУ діяв би у складі шести колегій, двох Сенатів і Великої палати. Передбачали, що в межах колегій вирішуватимуть процесуальні питання, Сенати розглядатимуть індивідуальні конституційні скарги, а в складі Великої палати будуть усі судді КСУ.

Документом передбачали встановлення заробітної плати судді КСУ на рівні 75 мінімальних зарплат (240 тис. грн). Відповідно до законопроекту, пенсія колишнього судді КСУ становила 80% заробітної плати нинішнього.