Радіна: Співробітників міліції в Білорусі на 100 тис. населення в сім разів більше, ніж було в Союзі. А ще – вісім-дев'ять спецслужб

Радіна: Лукашенко – страшна людина
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Головний редактор білоруського опозиційного сайта "Хартия-97" Наталія Радіна в інтерв'ю головному редактору видання "ГОРДОН" Олесі Бацман заявила, що протягом останніх 25 років у Білорусі владу президента Олександра Лукашенка утримують завдяки силі.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко – це диктатор, який в одних забрав життя, в інших – здоров'я, у всієї нації – майбутнє. Таку думку в ефірі програми "БАЦМАН" головного редактора видання "ГОРДОН" Олесі Бацман на каналі "112 Україна" висловила головний редактор білоруського опозиційного сайта "Хартия-97" Наталія Радіна.

За її словами, у Білорусі дуже численна правоохоронна система, а владу утримують завдяки силі.

"Співробітників міліції в Білорусі на 100 тис. населення в сім разів більше, ніж було в Радянському Союзі. Величезна кількість тільки міліції. А ще – вісім-дев'ять спецслужб. Тотальний контроль, владу утримують у збройний спосіб. 25 років знищували в країні все живе. Убивали політичних лідерів, журналістів, закривали незалежні медіа, саджали у в'язниці правозахисників, фальсифікували всі вибори, придушували демонстрації протесту. Немає незалежних телеканалів. Із Польщі мовить незалежний телеканал "Белсат", але це через тарілки, не того рівня аудиторія, як у державних телеканалів", – зазначила Радіна.

Вона підкреслила, що в Україні ніколи не було такої важкої політичної ситуації, як у Білорусі за Лукашенка протягом 25 років.

"Зрозумійте, Лукашенко – страшна людина. Люблять українці й росіяни називати його "бацька", хоча для білоруса це образа. Сам Лукашенко це придумав, сам себе так назвав. Це диктатор, який забрав у одних життя, в інших – здоров'я, у всієї нації – майбутнє. Жодної народної любові до Лукашенка немає", – додала журналіст.

Радіна: Путін стає в Білорусі дуже популярним політиком. Читайте повну версію інтерв'ю

Лукашенко є главою Білорусі з 1994 року. У 2015 році його було обрано на посаду президента країни вп'яте.