Радник штабу Порошенка побоюється, що на НСК "Олімпійський" планують створити групу "агресивних прихильників Зеленського", щоб "перетворити дебати на шапіто"

14 квітня Порошенко прийшов на стадіон "Олімпійський", Зеленський на НСК не з'явився
Фото: ЕРА

За словами Олега Медведєва, радника виборчого штабу глави держави Петра Порошенка, який балотується на другий строк, суспільство потребує змістовних дебатів Порошенка з кандидатом у президенти Володимиром Зеленським, а не шоу.

Олег Медведєв, радник виборчого штабу глави держави Петра Порошенка, який балотується на другий строк, заявив на брифінгу 17 квітня, що прибічники кандидата у президенти України, шоумена Володимира Зеленського планують зірвати дебати на стадіоні "Олімпійський" у Києві 19 квітня, передає кореспондент "ГОРДОН".

Медведєв зазначив, що у штабі Зеленського продемонстрували "ловкость рук и никакого мошенничества". Він повідомив, що в команді шоумена почали реєструвати глядачів на дебати і нібито роздають безкоштовні квитки.

"Я неодноразово намагався з ночі і в останні 10–15 хвилин перед брифінгом зареєструватися та отримати квиток, але в мене це не виходить. Це, звичайно, створює певні підозри, що в такий спосіб у фан-зоні планують створити групу агресивних прихильників Зеленського, які намагатимуться зірвати дискусію і перетворити дебати на шапіто", – заявив Медведєв.

Він додав, що суспільство потребує змістовних дебатів, а не шоу.

"Відтак, ми сьогодні розпочнемо реєстрацію наших прихильників у Facebook, яких закличемо прибути на стадіон і підтримати Петра Порошенка", – додав Медведєв.

31 березня відбувся перший тур виборів президента України. Згідно з офіційними даними ЦВК, за Зеленського проголосувало 30,24% виборців, за Порошенка – 15,95%. Вони проходять у другий тур виборів, який відбудеться 21 квітня.

3 квітня Зеленський запропонував провести дебати на стадіоні "Олімпійський" у Києві. Він заявив, що чекає відповіді від Порошенка протягом 24 годин, і висунув низку умов. У ніч на 4 квітня Порошенко погодився на пропозицію. Він призначив дебати Зеленському на НСК "Олімпійський" на 14.14 14 квітня.

Голова Центральної виборчої комісії України Тетяна Сліпачук пояснила, що офіційні теледебати, які фінансують із держбюджету, мають відбутися у студії Суспільного телебачення 19 квітня (початок – о 20.00). Дебати кандидатів на стадіоні можуть бути формою передвиборчої агітації і мають бути оплачені з фондів кандидатів, зазначали у ЦВК.

14 квітня Порошенко прийшов на стадіон "Олімпійський", Зеленський на НСК не з'явився.

У штабі Зеленського заявили, що під стадіоном був агітаційний мітинг Порошенка, а дебати на НСК "Олімпійський" мають розпочатися о 19.00 19 квітня.

Медведєв 15 квітня повідомив, що президент готовий узяти участь у дебатах на НСК "Олімпійський" із 16.00 до 18.00 19 квітня, щоб після цього кандидати могли поїхати у студію Суспільного телебачення для проведення дебатів, передбачених законом. Проте 17 квітня у штабі Порошенка підтвердили, що дебати на стадіоні розпочнуться о 19.00 19 квітня.

Зеленський у своєму відеозверненні, опублікованому у ніч на 17 квітня у Facebook, оголосив про початок розповсюдження безкоштовних квитків на дебати.