Рахманін: Перші ж політичні одкровення Зеленського оголили абсолютну нездатність до державного будівництва

Журналіст уважає, що Зеленський "серйозно вірить у своє уміння схопити бога за бороду"
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Шоумен Володимир Зеленський "не потягне" посади президента України, вважає перший заступник головного редактора ZN.UA Сергій Рахманін.

Кандидат у президенти України, шоумен Володимир Зеленський у публічних коментарях на політичну тему продемонстрував своє нерозуміння процесу державного будівництва. Таку думку висловив перший заступник головного редактора ZN.UA Сергій Рахманін.

"Можна як завгодно ставитися до кандидата Зеленського. Але перші ж його публічні політичні одкровення оголили абсолютну нездатність до державного будівництва. Таку ношу він, цілком очевидно, не потягне, незалежно від того, сам ризикне займатися державотворчістю чи його державну руку спрямовуватиме більш м'язиста лапа", – написав він у статті для свого видання.

Рахманін ставить запитання тим, хто має намір голосувати за шоумена: "Чи замислювалися вони, уколом у яке місце може обернутися завтра сьогоднішній прикол?"

"Його злет – уособлення ненависті, яку відчуває значна частина населення до політичного класу. Імпульсивна відповідь на багатолітні похорони надій. Вибір несистемного як виклик системі", – вважає журналіст.

За його словами, Зеленський "серйозно вірить у своє уміння схопити бога за бороду".

Вибори президента в Україні призначено на 31 березня 2019 року. Виборча кампанія стартувала 31 грудня 2018 року. Станом на 1 лютого ЦВК зареєструвала 28 кандидатів у президенти.

Згідно з опитуванням Соціологічної групи "Рейтинг", яке проводили з 16-го до 25 січня, за Зеленського готові проголосувати 19% опитаних, які мають намір іти на вибори і визначилися з кандидатом. На другому місці лідер парламентської фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко (18,2%), на третьому чинний президент Петро Порошенко (15,1%).

Згідно з результатами опитування, проведеного центром SOCIS, Київським міжнародним інститутом соціології та Центром Разумкова з 16-го до 19 січня, Зеленський лідирує з рейтингом 23%. На другому місці – Порошенко (16,4%), на третьому – Тимошенко (15,7%).

Зеленський відповідав на запитання – зокрема про політику – в інтерв'ю журналісту Дмитрові Гордону.