Разумков розповів, чи можуть утретє внести кандидатуру Вітренка на пост міністра енергетики

Рада двічі намагалася призначити Вітренка міністром енергетики
Фото: Міністерство енергетики України / Facebook
На запитання, чи буде спікер парламенту Дмитро Разумков голосувати за призначення Юрія Вітренка першим віцепрем'єр-міністром – міністром енергетики, він відповів: "Я намагаюся бути послідовним". Попередні два рази Разумков голосував проти.

Кандидатуру Юрія Вітренка на посаду першого віцепрем'єр-міністра – міністра енергетики можуть вносити у парламент повторно. Про це заявив спікер Верховної Ради Дмитро Разумков в інтерв'ю "Бабелю", яке вийшло 5 лютого.

"Станом на сьогодні – так. Можна вносити скільки душі завгодно. Процедура наступна: фракція ухвалює рішення, вносить подання премʼєр-міністру, той вносить його до парламенту, ваш покірний слуга його розписує, комітет розглядає, і готові документи йдуть знову в зал", – заявив він.

На запитання, чи буде Разумков голосувати за призначення Вітренка, він відповів: "Я намагаюся бути послідовним".

Вітренко у 2018–2020 роках був виконавчим директором "Нафтогазу". Брав участь у Стокгольмському арбітражі, який задовольнив вимоги України у спорах із "Газпромом" про закупівлю і транзит російського газу. Він завершив роботу в компанії в липні 2020-го.

У грудні Вітренка призначили першим заступником міністра енергетики та поклали на нього обов'язки міністра.

Рада на засіданнях 17 грудня 2020-го і 28 січня 2021-го двічі провалила призначення Вітренка міністром. Разумков обидва рази голосував проти.

Голова парламентської фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко не відкидав можливості, що кандидатуру Вітренка можуть внести утретє.