Резніков сказав, що готовий обговорювати із Кравчуком підготовку до наступного засідання ТКГ із понеділка

Резніков пообіцяв потиснути руку Леонідові Кравчуку після зняття карантину
Фото: Oleksii Reznikov / Facebook

Міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков повідомив, що проситиме потиснути руку Леонідові Кучмі після зняття карантину і готовий із 3 серпня обговорювати із Кравчуком підготовку до наступного засідання тристоронньої контактної групи.

Міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, перший заступник голови делегації України у тристоронній контактній групі (ТКГ) Олексій Резніков готовий із 3 серпня обговорити з новим головою української делегації у ТКГ Леонідом Кравчуком підготовку до наступного засідання групи. Про це він розповів у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" 30 липня.

"Я обов'язково буду просити потиснути руку Леонідові Даниловичу після зняття карантинних обмежень. І радий буду з понеділка почати обговорювати підготовку до наступної зустрічі ТКГ із Леонідом Макаровичем. В українській делегації все стабільно: президент України Леонід на чолі!" – сказав він.

Президент України Володимир Зеленський 30 липня підписав розпорядження №302/2020, яким призначив першого президента України Леоніда Кравчука головою української делегації у ТКГ.

Удень Офіс президента України поширив відеокоментар Кравчука, у якому перший президент незалежної України заявив, що погодився очолити делегацію України в контактній групі.

"Я прийняв рішення: якщо я зможу (а я цього хочу) щось зробити, щоб пришвидшити настання миру на Донбасі, я це буду робити до останнього подиху. Ось чому я й погодився", – зазначив Кравчук.

Українську делегацію в Мінську раніше очолював другий президент України Леонід Кучма. 28 липня Офіс президента повідомив, що Кучма подав у відставку і більше не буде брати участь у роботі ТКГ.