РФ нарівні з терористами є головною загрозою для Франції – Лекорню

Лекорню: РФ ще агресивніша, ніж у 2022–2023 роках
Фото: ЕРА

Найбільшу загрозу для Франції нарівні з тероризмом становить країна-агресор Росія. Про це французький міністр оборони Себастьян Лекорню заявив в опублікованому 3 жовтня інтерв'ю Le Point.

"РФ змінила свою стратегію, хоча багатьом гравцям, зокрема й політикам, важко це зрозуміти. Вона ще агресивніша, ніж була 2022-го чи 2023 року, і вже не лише проти наших інтересів в Африці, а й безпосередньо проти наших збройних сил", – сказав він.

За словами Лекорню, Москва також веде інформаційну війну й "мілітаризує нові сфери", такі як морське дно й кіберпростір, а світова політика переживає безпрецедентний із часів холодної війни стратегічний перелом, у якому терористичні загрози залишилися, водночас відновилося суперництво між "великими державами", зокрема ядерними.

"Технологічні стрибки, мілітаризація космосу й цифрових технологій, інформаційна війна та експлуатація економічної вразливості дають змогу конкурентам реалізовувати загрози, наслідки яких можуть бути надзвичайно серйозними. Один із ризиків для Франції сьогодні полягає в тому, щоб зазнати поразки, навіть не зазнавши вторгнення", – сказав міністр в інтерв'ю.