Рибіна, який захищав Шарія, ексберкутівців та Лусваргі, імовірно, позбавили права займатися адвокатською діяльністю в Україні

Рибін після початку вторгнення РФ покинув Україну і заявляв, що чекає, коли у країні "говоритиме Zакон"
Скріншот: Телеканал КРТ / YouTube
Дисциплінарна палата Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Тернопільської області 2 вересня позбавила права займатися адвокатською діяльністю в Україні адвоката Валентина Рибіна.

Про це, посилаючись на повідомлення однієї із членів КДКА, адвокатки Тетяни Тиханської, пише "Адвокатпост".

"2 вересня 2022 року дисциплінарна палата Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Тернопільської області прийняла рішення про притягнення адвоката Рибіна Валентина Володимировича до дисциплінарної відповідальності та застосувала до нього дисциплінарне стягнення у вигляді позбавлення права на заняття адвокатською діяльністю за порушення, – ідеться в повідомленні. – Повний текст рішення направлений сторонам і буде опублікований на сайті КДКА Тернопільської області".

Зараз у пості Тиханської, на який посилається "Адвокатпост", немає цього тексту, але історія змін свідчить, що з її повідомлення було видалено вкладення. Імовірно, про це повідомлення й ідеться.

Окрім того, сама Тиханська зазначила, що зусилля, які було спрямовано "на позбавлення колаборанта права на заняття адвокатською діяльністю, не пройшли даремно".

Імені колаборанта адвокатка не назвала, проте Рибін у березні заявляв, що чекає, коли в Україні "говоритиме Zaкон".

Скріншот: Валентин Рыбин / Facebook via sudreporter.org

Рибін покинув Україну ще на початку березня, повідомляв його батько Володимир. Зараз пости Рибіна та його батька недоступні, але скріншоти опублікував "Судовий репортер".

Контекст:

Уродженець Хабаровська Рибін відомий тим, що захищав підозрюваного в держзраді блогера Анатолія Шарія і 2020-го балотувався у Київську міську раду від його партії. Також був захисником Станіслава Єжова, колишнього перекладача прем'єр-міністра України, обвинуваченого у державній зраді на користь Росії, представляв бразильця Рафаеля Лусваргі, який воював на Донбасі на боці терористів "ДНР". Також він захищав колишніх беркутівців, яких обвинувачували у розстрілах протестувальників під час Революції гідності у 2014 році, а у 2019-му видали Росії під час обміну утримуваними особами.