Родичі Трампа приїздили в Україну, хотіли зробити у горах Resort, але їм завадила корупція – Чалий

Родичі Трампа (на фото) хотіли зробити Resort у районі Буковеля, обпеклися жадібністю українського чиновництва локального рівня, розповів Чалий
Фото: EPA

Надзвичайний і повноважний посол України у США 2015–2019 років Валерій Чалий розповів в інтерв'ю "РБК-Україна", яке опублікували 10 жовтня, що свого часу найближчі родичі колишнього президента США, а нині кандидата Дональда Трампа приїздили в Україну з бізнес-питань.

За словами Чалого, вони шукали можливість на Західній Україні в горах вкласти інвестиції в курорт – хотіли зробити Resort у районі Буковеля.

"Приїздили туди, дивилися особисто […], але їм завадили наша корупція й наша жадібність, – розповів дипломат. – Їм тоді [чиновники] назвали додаткові витрати, які потрібні, і вони просто охололи до цієї ідеї. Поїхали в Росію, до речі, і там… теж не склалося. Навіть [експрезидент Грузії] Михайло Саакашвілі пропонував будувати Трампу готель. Не знаю, що там сталося далі, але в Україні, точно знаю, обпеклися на жадібності українського чиновництва локального рівня, навіть не Києва".

Контекст:

Трамп обіймав посаду президента США з 2017-го до 2021 року. Він є кандидатом від Республіканської партії на президентських виборах, які відбудуться в листопаді 2024 року.

До свого президентства, з 1997-го до 2016 року, Трамп був у першій половині списку із 400 найбагатших американців за версією Forbes. Далі він почав втрачати позиції, а в жовтні 2021 року вперше за 25 років вилетів із цього списку.