Розенблат подав до суду на НАЗК через відсутність повної перевірки декларацій кандидатів у судді Верховного Суду

Розенблат просить визнати протиправною бездіяльність НАЗК
Фото: Boryslav Rozenblat / Facebook

Окружний адміністративний суд Києва розглядає питання про відкриття провадження за позовом позафракційного депутата Борислава Розенблата до Національного агентства з питань запобігання корупції. Третіми особами за позовом заявлено 113 суддів Верховного Суду.

Позафракційний депутат Борислав Розенблат подав позов до Національного агентства з питань запобігання корупції в Окружний адміністративний суд Києва у зв'язку з відсутністю повної перевірки електронних декларацій кандидатів на посади суддів Верховного Суду. Про це повідомляє прес-служба суду.

"До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від народного депутата Борислава Розенблата до НАЗК. Третіми особами, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, є Вища кваліфікаційна комісія суддів, Верховна Рада України, а також 113 суддів Верховного Суду", – ідеться в повідомленні.

Позивач просить суд "визнати протиправною бездіяльність Національного агентства з питань запобігання корупції щодо непроведення повної перевірки декларацій кандидатів на посади суддів Верховного Суду відповідно до вимог закону України "Про судоустрій і статус суддів".

Наразі розглядають питання про відкриття провадження за цим позовом.

8 грудня Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження за позовом Розенблата до НАБУ та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

31 жовтня Розенблат подав до суду на Національне агентство з питань запобігання корупції через бездіяльність відомства у зв'язку з перебуванням Назара Холодницького на двох посадах – голови САП і першого віце-президента Федерації футболу України.

19 червня детективи НАБУ за підозрою в отриманні хабара в розмірі $200 тис. затримали охоронця Розенблата. За інформацією відомства, хабар передавали нардепу за розв'язання питання про ліцензування видобування бурштину. 11 липня Верховна Рада зняла недоторканність із Розенблата, але не дала згоди на його затримання й арешт. 21 липня за рішенням суду на нардепа наділи електронний браслет, йому заборонили покидати межі України. Окрім того, у липні Розенблат вніс заставу у розмірі 7 млн грн.