Саакашвілі: Я готовий показати, як можуть помирати президенти

Саакашвілі: Вони можуть мене вбити, але вони ніколи не вб'ють народу України і прагнення українців до волі
Фото: ЕРА

Лідер "Руху нових сил" Михайло Саакашвілі заявив, що якщо він помре, "усі будуть знати, хто здійснив це звірство".

Екс-президент Грузії, лідер "Руху нових сил" Михайло Саакашвілі заявив під час засідання Печерського райсуду Києва, що "готовий показати, як можуть помирати президенти", передає кореспондент інтернет-видання "ГОРДОН".

"Я думаю, що я показав, як можуть жити президенти. Я готовий показати, як вони можуть помирати. Піднявши голову. Я не боюся", – зазначив він.

Саакашвілі сказав, що якщо він помре, "усі будуть знати, хто здійснив це звірство".

"Вони можуть мене вбити, але вони ніколи не вб'ють народу України і прагнення українців до волі", – заявив політик.

Уранці 11 грудня Саакашвілі доправили в Печерський районний суд Києва. Засідання з обрання йому запобіжного заходу почалося приблизно о 12.00.

Політика затримали в Києві увечері 8 грудня і помістили в ізолятор тимчасового тримання. Його обвинувачують в отриманні з Росії приблизно $500 тис. на фінансування мітингів для повалення української влади.

Прокуратура планує вимагати для Саакашвілі запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням електронного браслета. В ізоляторі лідер "Руху нових сил" оголосив безстрокове голодування.

11 грудня біля будівлі Печерського райсуду Києва почали збиратися активісти.

Поліція заблокувала Печерський районний суд Києва. За даними "Українських новин", порядок охороняє приблизно 250 правоохоронців.