Сакварелідзе заявив, що під готель, де перебуває Саакашвілі, прийшли співробітники "Альфи"

Сакварелідзе заявив, що до готелю прийшли бійці "Альфи"
Фото: David Sakvarelidze / Facebook

Член "Руху нових сил" Давід Сакварелідзе стверджує, що бійців спецпідрозділу до готелю, де перебуває екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі, відправив президент України Петро Порошенко.

До готелю на Поштовій площі в Києві, де перебуває лідер "Руху нових сил" Михайло Саакашвілі, прибули бійці спецпідрозділу "Альфа". Про це у своєму Facebook написав його соратник по партії Давід Сакварелідзе.

Сакварелідзе стверджує, що співробітників спецпідрозділу відправив президент України Петро Порошенко.

"До готелю Fairmont Grand Hotel Kyiv (вулиця Набережно-Хрещатицька, 1) Порошенко відправив "Альфу", щоб забрати Михайла Саакашвілі! Усі їдемо туди!" – повідомив Сакварелідзе.

8 грудня 2017 року Саакашвілі затримали в Києві і помістили в ізолятор тимчасового тримання. Його підозрюють в отриманні з Росії приблизно $500 тис. на фінансування мітингів для повалення української влади.

ГПУ оприлюднила відео із фрагментами аудіозаписів телефонних розмов, які вели, за версією слідства, Саакашвілі, український бізнесмен-утікач Сергій Курченко, представник Курченка, імені якого не називають, а також людина з оточення Саакашвілі Северіон Дангадзе.

Прокуратура вимагала для екс-президента Грузії запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням електронного браслета. 11 грудня Печерський райсуд Києва відхилив клопотання обвинувачення і відпустив Саакашвілі в залі суду.

26 січня Апеляційний суд Києва розглянув апеляцію ГПУ на відмову Печерського районного суду Києва відправити Саакашвілі під домашній арешт у грудні 2017 року. Суд відправив Саакашвілі під нічний домашній арешт з 22.00 до 7.00.

5 лютого адвокат політика Руслан Чорнолуцький заявив, що строк домашнього арешту закінчується у ніч на 6 лютого.

Глава ГПУ Юрій Луценко сказав, що нового запобіжного заходу Саакашвілі не обиратимуть, оскільки той ходить на допити.