Сапронов – Зеленському: У світлі російських загроз та внутрішніх проблем прошу вас: не тягніть із призначенням голови Харківської області

Юрій Сапронов: 38 км від міста з населенням 1,6 млн осіб до кордону із РФ! Це 20 хвилин
Фото: Sapronov Yuri / Facebook
Харківський бізнесмен Юрій Сапронов звернувся до президента Володимира Зеленського з проханням призначити голову Харківської обласної державної адміністрації, оскільки вже 3,5 місяця область без постійного керівника, Олександр Скакун залишається у статусі виконувача обов'язків. Про це Сапронов написав 22 листопада у своєму Facebook, наголосивши на загрозах регіону з боку Росії.

"Читаю новини про загрозу, яка знову нависла над нами з боку РФ. Не тільки CNN. Кирило Буданов, начальник ГУР МО України, озвучив, що 92 тис. російських військовослужбовців сконцентровано на кордоні. Тривожно мені. Думаю, не тільки мені. Не страшно, а тривожно. Область – 3 млн осіб. Стратегічне значення для України за нинішньої агресії РФ. 300+ км державного кордону України із РФ – це Харківська область. 38 (тридцять вісім) км від міста з населенням 1,6 млн осіб до кордону із РФ! Це 20 хвилин", – наголосив Сапронов.

Він додав, що разом із сім'єю живе у Харкові з 1983 року і знає в обласному центрі всю бізнес-еліту, науковців, лікарів та інтелігенцію.

"Було і маю з ними багато проєктів, зокрема благодійних, освітніх та соціальних. Довелося подивитися в роботі та спілкуватися з усіма губернаторами, починаючи з Євгена Петровича Кушнарьова. Так ось з усією відповідальністю можу заявити, що сьогоднішній т.в.о голови ХОДА Олександр Скакун – людина на своєму місці. Корінний харків'янин, небайдужий, по-справжньому вболіває за регіон, до деталей вникає у проблематику, мислить водночас масштабно, дивиться у майбутнє, вміє мріяти, що дуже важливо! Із того часу, коли Скакун зайшов на посаду т.в.о. голови ХОДА, в Харкові абсолютно спокійно і демократично відбулися вибори мера, налагодилася робота обласної ради, відновилася взаємодія з ОТГ", – зазначив бізнесмен.

Сапронов нагадав, що Скакун – офіцер, який у 2014 році зробив серйозний особистий внесок у те, щоб "російська весна" у Харкові не відбулася.

"Відтоді Скакун залишається тією людиною, яку знають та поважають в абсолютно різних верствах нашого суспільства. Від активіста Майдану до приватного підприємця, від голови ОТГ до офіцера спецслужб чи військового. Для нього "честь маю" – це не порожній звук. Скажіть мені, будь ласка, як жителю регіону та вашому виборцю: хто ще може краще керувати регіоном у такий складний період? Хто може краще боротися з тими загрозами та викликами, які на нас чекають у найближчому майбутньому?" – написав він.

Бізнесмен закликав припинити підкилимну боротьбу та інтриги і призначити голову області.

"У світлі російських загроз та внутрішніх проблем прошу вас: не тягніть із призначенням губернатора області! Ухваліть, будь ласка рішення. 3,5 місяця область без голови ОДА", – резюмував Юрій Сапронов.

Контекст:

Президент України Володимир Зеленський 11 серпня звільнив Айну Тимчук із посади голови Харківської ОДА. Наступним указом глава держави тимчасово поклав виконання обов'язків голови ОДА на заступника Тимчук, ексспівробітника СБУ Скакуна.