СБУ ініціюватиме екстрадицію затриманих у Білорусі бойовиків ПВК "Вагнер"

Про затримання бойовиків повідомили 29 липня
Скріншот: Беларусь 1 / YouTube

Про те, що Україна може вимагати екстрадиції з Білорусі бойовиків з українським громадянством приватної військової компанії "Вагнер", говорили заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергій Кривонос та Міністерство закордонних справ України. Такий намір підтвердили у Службі безпеки України.

Україна ініціюватиме екстрадицію затриманих у Білорусі бойовиків приватної військової компанії "Вагнер". Про це в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили у пресцентрі Служби безпеки.

"СБУ ініціюватиме питання екстрадиції затриманих у Білорусі бойовиків", – указали у відомстві.

Безпосередньо питаннями екстрадиції займається Офіс генпрокурора України.

Про затримання 33 росіян, які є членами ПВК "Вагнер", влада Білорусі повідомила 29 липня. Понад 10 із них включено у список українського сайта "Миротворець" як учасників збройного конфлікту на Донбасі на стороні проросійських бойовиків.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко під час термінової наради з членами Ради безпеки заявив, що необхідно звернутися до відповідних структур Російської Федерації, щоб вони пояснили ситуацію з російськими бойовиками ПВК "Вагнер" у Білорусі.

Російський військовий журналіст Семен Пегов стверджує, що компанія "Вагнер" мала намір перекинути групу своїх бійців через Білорусь в Африку і білоруська влада знала про це. "Радіо Свобода" вважає, що точкою призначення групи був Судан.

У Радбезі Білорусі заявили, що РФ не повідомляла про перекидання сил ПВК через Білорусь.

Про ймовірну вимогу екстрадиції українських бойовиків групи говорив заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергій Кривонос та Міністерство закордонних справ України.