СБУ почала перевірку заяви Кривоноса про підготовку спроби підриву автобуса, на якому їздить Білецький

СБУ перевірить заяву Кривоноса
Фото: EPA

Служба безпеки України запропонувала позафракційному нардепу, лідеру партії "Національний корпус" Андрієві Білецькому дати пояснення щодо інформації про підготовку провокації, яку озвучив заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони України Сергій Кривонос.

Служба безпеки України почала перевірку заяви секретаря Ради нацбезпеки і оборони України Сергія Кривоноса стосовно того, що автобус, на якому їздить позафракційний нардеп, лідер партії "Національний корпус" Андрій Білецький, можуть підірвати або зімітувати підрив. Про це прес-центр СБУ повідомив 29 березня.

"З метою повного, всебічного та об'єктивного дослідження всіх обставин, викладених у заяві Кривоноса, СБУ запропонувала Білецькому надати пояснення щодо оприлюдненої у ЗМІ інформації", – повідомили в СБУ.

29 березня Кривонос заявив, що автобус, на якому їздить Білецький, можуть спробувати підірвати або зімітувати підрив. Заступник секретаря РНБО додав, що це може спровокувати "розхитування ситуації в країні". Він також повідомив, що подав заяву в СБУ.

11 березня Білецький на прес-конференції сказав, що після проведених 9 березня акцій "Нацкорпусу" та "нацдружин" проти розкрадань в оборонній сфері президент України Петро Порошенко збирається "мстити" полку "Азов", командиром якого раніше був депутат. За словами Білецького, в Адміністрації Президента ведуть активне розроблення питання, як розпустити полк, а також готують фізичний тиск або навіть усунення лідерів руху.

У СБУ висловили жаль, що лідер "Нацкорпусу" Білецький "дає можливість маніпулювати собою". У відомстві зазначили, що "з нетерпінням очікують" оприлюднення конкретних даних, на яких базується обвинувачення політика. У спецслужбі пообіцяли перевірити цю інформацію в межах кримінального провадження і обов'язково донести результати розслідування до громадськості.