СБУ цьогоріч відкрила 14 кримінальних проваджень проти співробітників ВЛК, про підозру повідомили 31 особу – ЗСУ

СБУ повідомила, що з початку року відкрила 14 кримінальних проваджень щодо протиправних дій співробітників ВЛК, зазначили у ЗСУ
Фото: wikimedia.org (ілюстративне)

Командування Медичних сил ЗСУ поінформувало у Facebook 12 жовтня, що спільно із СБУ провели зустріч із більше ніж 50 керівниками військово-лікарських комісій різних рівнів для "ефективного запобігання корупційним проявам".

"Її мета – налагодити додаткові механізми для ефективної протидії будь-яким проявам корупції в системі ВЛК", – ідеться в повідомленні.

Зазначено, що під час зустрічі співробітники СБУ повідомили, що з початку року спецслужба відкрила 14 кримінальних проваджень, які пов'язані з протиправними діями співробітників ВЛК, 31 особу було повідомлено про підозру у скоєнні корупційних правопорушень.

Водночас у двох випадках ішлося про протиправну діяльність співробітників ВЛК у складі організованих злочинних груп.

Контекст:

Раніше, 11 жовтня, на тлі затримань правоохоронцями працівників центрів медико-соціальної експертизи, співробітники СБУ разом із главою МОЗ Віктором Ляшком провели зустріч із керівниками МСЕК, закликавши жорстко і принципово реагувати на порушення закону під час виявлення фактів неправомірного надання статусу інвалідності для ухилення від мобілізації.

За даними правоохоронців, лише з початку року викрито 77 осіб, які причетні до корупційних злочинів у сфері діяльності МСЕК. Окрім того, виявлено сім злочинних угруповань серед представників комісій, зазначили в МОЗ.