Спецслужби РФ планують напади на 20 об'єктів УПЦ МП в Україні – Грицак

У СБУ заявили, що одержали план провокацій щодо храмів УПЦ МП
Фото: Служба безпеки України / Facebook

"МДБ ДНР" спільно із ФСБ розробило план атак на храми УПЦ МП і склало кошторис витрат, стверджує голова СБУ Василь Грицак.

Російські спецслужби спільно з "МДБ ДНР" склали перелік 20 об'єктів, що належать до Української православної церкви Московського патріархату, на які планують здійснити напади. Про це 18 лютого на брифінгу в Києві заявив голова Служби безпеки України Василь Грицак, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Те, що ця діяльність здійснюється на плановій основі, підтверджує одержаний Службою безпеки України план так званих оперативних заходів, підготовлений "МДБ ДНР" і узгоджений із їхніми кураторами в Ростовській області. Ви запитаєте, чому в Ростовській. Не можу відповісти, але це так. Цей план дійсний", – сказав Грицак.

За його словами, на сайті СБУ незабаром буде розміщено перехоплений документ бойовиків, у якому є кошторис витрат на виконання атак.

"Перераховується велика кількість – фактично 20 – об'єктів, які планується атакувати в Україні", – повідомив голова української спецслужби.

9 лютого у СБУ повідомили, що російські спецслужби і так звані міністерства державної безпеки "Л/ДНР" шукають виконавців провокацій із підпалами храмів Української православної церкви Московського патріархату.

18 лютого Грицак заявив, що напади на культові споруди Московського патріархату було організовано з території окупованого Донбасу. За його словами, затримано виконавців та організатора підпалу храмового спорудження у Запоріжжі, який стався 16 лютого, замовників оголошено в розшук.