СБУ викрила агентурну мережу терористів "ДНР" у зоні АТО

Жителька Донецької області дістала завдання організувати збір секретної інформації про ЗСУ
Фото: Служба безпеки України / Facebook

Оперативники СБУ затримали інформаторку терористів "ДНР" та її куратора з "розвідувального управління республіканської гвардії ДНР".

Співробітники військової контррозвідки та Головного управління СБУ в Донецькій і Луганській областях викрили у районі проведення АТО агентурну мережу "розвідувального управління республіканської гвардії ДНР". Про це повідомили в прес-службі СБУ у Facebook.

Оперативники спецслужби встановили, що жителька Донецької області дістала завдання від терористів організувати збір секретної інформації в одній із військових частин поблизу лінії розмежування. Жінка встановила контакти з військовослужбовцями й запропонувала їм за гроші передавати документи та дані про місця дислокації підрозділів Збройних сил України.

У СБУ зазначили, що терористи хотіли використовувати ці відомості для диверсій і коригування вогню по позиціях ЗСУ.

"Співробітники спецслужби задокументували, що куратором інформаторки був "розвідник ДНР" на прізвисько Циган, якому вона передала кілька другорядних документів. Він є бойовиком незаконних збройних формувань з 2014 року та має "нагороди" терористів за участь у бойових діях проти сил АТО у Слов'янську та донецькому аеропорту", – розповіли у спецслужбі.

У СБУ повідомили, що куратор ухвалив рішення особисто перейти лінію розмежування, дізнавшись про можливість отримати секретні документи. Оперативники СБУ затримали Цигана і його інформаторку під час передавання даних на підконтрольній українській владі території.

Циганові оголосили підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної групи). Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.