Спікер "Нацкорпусу": Хлопці з "нацдружин" перебувають і біля телеканала ZIK, і в самій будівлі. На провокації вестися не будемо

Телеканал ZIK охороняють члени "національних дружин"
Фото: Національні Дружини / Facebook

Спікер партії "Національний корпус" Роман Чернишов пообіцяв, що силових дій із боку членів "національних дружин", які охороняють телеканал ZIK, не буде.

Члени "національних дружин" охороняють телеканал ZIK, який пікетують активісти партії "Братство" Дмитра Корчинського, сказав спікер партії "Національний корпус" Роман Чернишов в ефірі ZIK.

"Хлопці з "нацдружин" перебувають і біля будівлі, і в самій будівлі. Ми охороняємо телеканал. Ми на провокації не будемо вестися", – заявив він.

Чернишов пообіцяв, що силових дій із боку членів "національних дружин" не буде.

На сторінці "національних дружин" у Facebook повідомляють, що канал охороняють від учора.

"Побачивши "національні дружини", пан Дмитро пішов геть, та, на жаль, лишив "своїх дітей" напризволяще. Біля входу були встановлені палатки, розвішано колючий дріт, захаращуючи і засмічуючи центр Києва. Ми пояснили дітям, що смітити – недобре, і вони прибрали сміття, відновивши доступ до будівлі", – розповіли в "національних дружинах".

21 березня телеканал ZIK зробив заяву, що на ЗМІ планують силову атаку, підготовлену в Адміністрації Президента України. Речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко повідомив, що правоохоронці не будуть охороняти телеканал. За його словами, "Національна гвардія України не зобов'язана і не буде охороняти медіа Петра Димінського, який уникає правосуддя за підозрою у скоєнні смертельної ДТП".

27 березня "національні дружини" повідомили, що беруть ZIK під охорону.

Сьогодні активісти партії "Братство" розпочали цілодобове пікетування телеканала. Вони заявили, що ZIK нібито має намір придбати Медведчук. Активісти принесли до будівлі телеканала шини.

ZIK вимагає негайно зняти блокаду телеканала та не погрожувати його журналістам і запрошеним на ефіри гостям.

У грудні 2017 року на телеканалі заявили, що до тодішнього власника ZIK Димінського зверталися від імені Адміністрації Президента, щоб той передав канал "в управління на три роки".

Нардеп від БПП Іван Вінник 22 січня 2018 року покинув прямий ефір телеканала ZIK, звинувативши його керівництво в антиукраїнській редакційній політиці. Парламентарій обурився, що в річницю перших убивств на Майдані у програмі "HARD з Влащенко" виступав "один з архітекторів корупційних схем" колишнього глави України Віктора Януковича Андрій Портнов.

24 січня генеральний продюсер ZIK Наташа Влащенко заявила, що народний депутат від "Народного фронту" погрожував їй і вимагав не брати інтерв'ю у колишнього заступника глави Адміністрації Президента Портнова.

22 березня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення виключила Димінського з числа бенефіціарних власників телеканала ZIK. Його заочно заарештували у справі про ДТП.