Співак вимагає від НАБУ розслідувати факт зловживання владою та службовим становищем заступницею міністра фінансів Воробей

Дмитро Співак: Незадекларовані кошти стосуються саме того банку, з власником якого Світлана Воробей має особисті й довголітні стосунки
Скріншот: НАШ / Facebook
Національне антикорупційне бюро має розслідувати незадекларований заступницею міністра фінансів Світланою Воробей борг перед банком у розмірі $100 тис., а також можливі факти зловживання службовим становищем. Про це 2 вересня заявив керівник платформи "Національна стратегія розвитку" Дмитро Співак в ефірі телеканала "Наш".

Він звернувся до НАБУ, щоб детективи розслідували приховування від офіційного декларування іпотечних зобов'язань на суму $100 тис.

"У своїй декларації пані Воробей приховала, що у неї є борг $100 тис. І не перед ким-небудь, а перед ТАС. Банк "ТАС" – це банк Сергія Тігіпка. Спливла ця інформація в реєстрі прав на її чотирикімнатну квартиру. Тобто $100 тис. офіційного боргу приховала в декларації", – заявив Співак.

Політик припускає, що у зв'язку з цим, можливо, вона скористалася службовим становищем, оскільки раніше Воробей працювала в підпорядкуванні Тігіпка.

"Незадекларовані кошти стосуються саме того банку, з власником якого Світлана Воробей має особисті й довголітні стосунки. Ба більше, вона перебувала в підпорядкуванні власника "ТАСкомбанк" Тігіпко. Раніше заступниця міністра фінансів України Світлана Воробей довгий час працювала помічницею бізнесмена Тігіпка, зокрема в період його депутатської каденції виконувала повноваження його офіційного помічника-консультанта на платній основі", – розповів Співак про зміст своєї заяви в НАБУ.

Контекст:

За внесення завідомо недостовірних відомостей у декларацію в Україні декларанту може загрожувати покарання у вигляді обмеження волі на строк до двох років або позбавлення волі на один рік.