Степанов: На минулих вихідних дотримання карантину було так собі

Степанов закликав до дотримання карантину
Фото: Максим Степанов / Facebook

За дотримання "карантину вихідного дня" вдасться стабілізувати ситуацію із захворюваністю на COVID-19, вважає міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

Минулих вихідних карантину дотримувалися "так собі". Про це заявив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов 21 листопада.

"Із 00.00 [суботи] вступив у дію "карантин вихідного дня". Це вже другі вихідні, в які він буде діяти. Давайте будемо відвертими: на минулих вихідних дотримання "карантину вихідного дня" було так собі. Ми бачили у ЗМІ численні повідомлення про зупинку роботи закладів громадського харчування або фітнес-центрів зі сторони Нацполіції. Для нас дуже важливо дотриматися правил "карантину вихідного дня". Згідно з нашими розрахунками, у такий спосіб ми точно можемо стабілізувати ситуацію", – сказав чиновник.

Він також додав, що результати "карантину вихідного дня" можна буде побачити за два тижні.

"Є закони епідеміології, це аксіома – неможливо на наступний день після карантину побачити зменшення захворюваності. Результату ми очікуємо мінімум за два тижні після дійсно проведеного карантину вихідного дня", – заявив Степанов.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

В Україні до 21 листопада заразилося 612,66 тис. осіб, 10,8 тис. із них померли, 282,3 тис. пацієнтів одужали.