Степанов пояснив, за якого приросту хворих на COVID-19 у медсистеми України виникнуть серйозні проблеми

Українські лікарні першої хвилі COVID-19 мають 53 335 ліжкко-місць
Фото: ЕРА

Робота медичної системи України із хворими на COVID-19 залежить не від добового приросту пацієнтів, а від кількості госпіталізованих, зазначив глава МОЗ Максим Степанов.

Серйозні проблеми в системі охорони здоров'я України можуть виникнути за добового приросту 30 тис. інфікованих коронавірусом. Про це 20 листопада в ефірі телеканала "Інтер" заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Якщо буде загроза повного локдауну медичної системи (саме медичної системи), ми будемо наполягати на тому, що треба вводити більш жорсткі заходи... Якщо виходити із сьогоднішнього відсотка важких хворих, які потрапляють саме в лікарню, то я думаю, що це вже приблизно 30 тис. хворих на добу в певному періоді – тоді це може викликати", – сказав він.

За словами міністра, зараз в Україні в лікарнях для інфікованих коронавірусом зайнято 27 902 ліжка, а дійти можна до 7580 тис. 

За даними Міністерства охорони здоров'я України станом на 20 листопада, лікарні першої хвилі COVID-19 мають загалом 53 335 ліжок. 

В Україні зафіксовано понад 598 тис. випадків коронавірусної інфекції, із них рекордні 14 575  – протягом останньої доби. За час епідемії у країні померло 10 589 пацієнтів із COVID-19, одужало 274 тис. осіб.