Стрілянину по машині Шефіра в Офісі президента України пов'язують із боротьбою проти олігархів

Подоляк стверджує, що поранення водія – тяжке
Фото: Михаил Подоляк / Facebook
Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк вважає, що відкрита 22 вересня стрілянина по автомобілю першого помічника президента Володимира Зеленського Сергія Шефіра пов'язана з боротьбою глави держави проти олігархів. Про це Подоляк сказав Vesti.ua.

"Очевидно, що це відкритий, умисний і вкрай жорсткий напад із застосуванням автоматичної зброї не можна кваліфікувати інакше, як спробу демонстративного вбивства головного члена команди", – заявив він.

Подоляк підтвердив, що в машину зробили понад 10 пострілів.

"Тяжко поранено водія", – зазначив він.

Агентству "Інтерфакс-Україна" Подоляк назвав обстріл машини Шефіра "відкритим, навмисним і вкрай жорстким нападом".

"Просто зараз ми бачимо, що вже відбулося ситуативне об'єднання напівкримінальних політичних і економічних суб'єктів, для яких детінізація, деолігархізація і проведення судової реформи – пряма загроза їхньому безбідному існуванню. Не маючи суспільної підтримки, вони явно пішли шляхом прямих погроз і спроб фізичного залякування", – заявив він.

Подоляк наголосив, що "політика Зеленського, спрямована на фундаментальну трансформацію держави, залишиться незмінною", і анонсував "іще жорсткіші антиолігархічні і антикримінальні рішення влади".

Контекст:

Машину Шефіра обстріляли 22 вересня в селі Лісники Київської області. Помічник Зеленського прямував із дому до Києва, коли по його машині відкрили вогонь із лісу з автоматичної зброї.

Джерела видання "ГОРДОН" повідомляли, що Шефір живий, його водія поранено в гомілку. Автомобіль Шефіра не броньований.

Президент України Володимир Зеленський 2020 року говорив, що Шефір – серед осіб, яким він довіряє найбільше.