Студенти медуніверситету імені Богомольця припинили страйк – Супрун

Супрун: Студенти будуть повертатися до навчання
Фото: moz.gov.ua

Студенти Національного медичного університету імені Богомольця не мають страждати від ситуації, яка склалася у виші, заявила в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

Студенти Національного медичного університету імені Богомольця припинили страйк, заявила виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун журналістам 28 лютого, повідомляють "Українські новини".

"Як ви, напевно, знаєте, сьогодні відкликали безстроковий страйк, і студенти будуть повертатися до навчання", – сказала Супрун.

За її словами, студенти не мають страждати від ситуації, яка склалася у виші.

Студенти і трудовий колектив київського медичного університету імені Богомольця оголосили безстроковий страйк із 26 лютого у зв'язку з "безпрецедентним грубим і незаконним втручанням керівництва Міністерства охорони здоров'я України у незалежність і самоврядність НМУ імені О.О. Богомольця".

Страйкарі вимагають від в.о. глави МОЗ Уляни Супрун скасувати накази про відсторонення ректора Катерини Амосової і призначення в.о. ректора Михайла Захараша.

Супрун заявила, що страйк є саботажем з боку керівництва НМУ.

Міністерство освіти вимагало негайно відновити навчальний процес у виші.

Захист Амосової оскаржив у суді рішення про її відсторонення.

28 лютого відсторонений ректор закликала припинити безстроковий страйк, який студенти оголосили на її підтримку, але зазначила, що в "МОЗ зберігається авторитарний стиль керівництва".