У медуніверситеті імені Богомольця заявили про погрози, пов'язані зі зникненням їхньої колишньої студентки

Зниклу студентку відрахували з вищого навчального закладу
Фото: Національний медичний університет імені О.О. Богомольця / Facebook

Співробітники Національного медуніверситету, яким телефоном погрожують фізичною розправою нібито воїни АТО, подали заяву в поліцію. Погрози пов'язані зі зникненням колишньої студентки Мукаддас Насирлаєвою.

Працівникам деканату з роботи з іноземними студентами Національного медичного університету імені Богомольця надходять телефонні погрози щодо зникнення колишньої студентки з Туркменістану Мукаддас Насирлаєвої. Про це повідомляють на сайті вишу.

За інформацією декана факультету Володимира Суліка, "дзвінки надходять із різних номерів телефонів від невідомих осіб, які представляються воїнами АТО".

Працівникам та їхнім сім'ям погрожують фізичною розправою, ідеться в повідомленні.

В університеті повідомили, що сьогодні в Нацполіцію було подано заяву про втручання в особисте життя.

17 лютого адвокат Насирлаєвої Рошанбек Розметов заявив, що студентка наклала на себе руки в Києві через конфлікт із деканатом медуніверситету, де вона навчалася. За словами Розметова, у дівчини вимагали хабара.

У прес-службі вишу заявили, що 18-го і 24 січня Насирлаєву повідомили про відрахування у зв'язку з порушенням міграційного законодавства.

Київська прокуратура почала процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом доведення дівчини до самогубства.

Правоохоронці установили, що 30 січня студентка вийшла з вишу, в якому навчалася, і не повернулася додому. За фактом її зникнення 31 січня було розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (убивство) Кримінального кодексу України.

"У ході розслідування встановлено, що дівчина 30 січня покінчила життя самогубством, стрибнувши у воду з мосту Патона у місті Києві. За оприлюдненою у ЗМІ інформацією, до такого вчинку дівчину могли підштовхнути труднощі, які виникли у неї під час навчання у вищому навчальному закладі, а також непорозуміння з його керівництвом", – ідеться в повідомленні.

У прес-службі університету імені Богомольця заявили, що керівництво вишу відсторонило від виконання обов'язків заступника декана з роботи з іноземними студентами Тетяну Тімохіну.