МОЗ відсторонило від виконання обов'язків ректора медуніверситету імені Богомольця

Амосову відсторонили від виконання обов'язків
Фото: Катерина Амосова / Facebook

Ректора Національного медуніверситету імені Богомольця Катерину Амосову відсторонили у зв'язку з тим, що вона не забезпечила проведення у виші ліцензійного іспиту для студентів-стоматологів.

Міністерство охорони здоров'я України відсторонило від виконання обов'язків ректора Національного медичного університету імені Богомольця Катерину Амосову. Про це повідомила прес-служба міністерства 20 лютого.

"Листом від 2 лютого 2018 року міністерство звернулося до керівництва НМУ з вимогою забезпечити проведення навчально-виховного процесу на рівні державних стандартів освіти, відповідно до умов контракту між МОЗ України та ректором НМУ імені Богомольця Катериною Амосовою. Станом на 20 лютого керівництво ВНЗ не розпочало переговорну процедуру та не уклало договір із Центром тестування на проведення ліцензійних іспитів "Крок", таким чином зірвавши проведення обов'язкового ліцензійного іспиту "Крок 1. Стоматологія" для студентів НМУ", – заявили в міністерстві.

Ліцензійний іспит мав пройти 20 лютого. МОЗ просить "Крок" визначити для студентів медуніверситету імені Богомольця іншу дату.

Відсторонення ректора відбулося на тлі іншого скандалу в університеті, пов'язаного зі зникненням студентки, громадянки Туркменістану Мукаддас Насирлаєвої. У межах розслідування цього інциденту від виконання службових обов'язків відсторонили заступника декана університету з роботи з іноземними студентами Тетяну Тімохіну.