У київському медичному виші відсторонили заступника декана після зникнення студентки

Портрети Насирлаєвої біля входу в ректорат університету
Фото: Мукаддас Насырлаева: скорбим и помним / Facebook

На час розслідування зникнення студентки Національного медінституту імені Богомольця, громадянки Туркменістану Мукаддас Насирлаєвої керівництво вишу відсторонило від виконання обов'язків заступника декана з роботи з іноземними студентами.

Керівництво Національного медичного університету імені Богомольця відсторонило від виконання обов'язків заступника декана з роботи з іноземними студентами Тетяну Тімохіну. Про це повідомили в прес-службі університету.

"Відповідний наказ №314 підписано 19 лютого 2018 року у зв'язку з проведенням розслідування Солом'янським управлінням поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві щодо обставин зникнення Мукаддас Насирлаєвої", – заявили в університеті.

Тімохіній скасували доплату 30% за роботу заступником декана.

Фото: nmu.ua

17 лютого голова громадської організації "Діаспора туркменського народу" Ровшанбек Розметов заявив, що студентка Національного медичного університету імені Богомольця Насирлаєва наклала на себе руки в Києві через конфлікт із деканатом вишу. За його словами, у неї вимагали хабара.

У прес-службі медичного університету 19 лютого заявили, що 24 січня Насирлаєву повідомили про відрахування з НМУ імені Богомольця у зв'язку з порушенням міграційного законодавства.

Київська місцева прокуратура №9 почала процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом доведення дівчини до самогубства.

Правоохоронці встановили, що 30 січня студентка вийшла з вишу, у якому навчалася, і не повернулася додому. За фактом її зникнення 31 січня було розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (вбивство) Кримінального кодексу України.

"У ході розслідування встановлено, що дівчина 30 січня покінчила життя самогубством, стрибнувши у воду з моста Патона у місті Києві. За оприлюдненою у ЗМІ інформацією, до такого вчинку дівчину могли підштовхнути труднощі, які виникли в неї під час навчання у вищому учбовому закладі, а також непорозуміння з його керівництвом", – ідеться в повідомленні.