Суд розгляне апеляцію на арешт керівника "РИА Новости Украина" Вишинського 29 травня

17 травня суд заарештував Вишинського на два місяці

Фото: Кирилл Вышинский / Facebook

Адвокати керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського, підозрюваного у держзраді, мають намір оскаржити його арешт. Засідання Апеляційного суду Херсонської області відбудеться 29 травня о 15.45.

Апеляційний суд Херсонської області розгляне скаргу захисту керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського на його арешт 29 травня, повідомляє прес-служба суду.

"29 травня 2018 року о 15.45 розглядатиметься кримінальне провадження за апеляційною скаргою захисників в інтересах підозрюваного у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України) Кирила Вишинського, керівника "РИА Новости Украина", на ухвалу слідчого судді Херсонського міського суду від 17 травня 2018 року про обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", – ідеться в повідомленні.

15 травня в офісі "РИА Новости Украина" в Києві пройшли обшуки. У Службі безпеки України заявили, що разом із прокуратурою Автономної Республіки Крим викрили діяльність мережі медіа-структур, підконтрольних РФ. Цього самого дня Вишинського затримали за підозрою у державній зраді. Для обрання запобіжного заходу його перевезли в Херсон.

Вишинський підтвердив, що у нього є два паспорти – український і російський.

17 травня суд заарештував Вишинського на два місяці. Стаття 111 Кримінального кодексу України "держзрада", яку йому інкримінують, не передбачає альтернативи триманню під вартою.

Арешт Вишинського в Україні міністерство закордонних справ РФ назвало "грубим свавіллям".