Суд відклав розгляд апеляції на запобіжний захід Саакашвілі до 11 січня

Суд переніс засідання у справі Саакашвілі
Фото: EPA

Захист лідера партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі заявив, що 12 нардепів написали заяви про взяття політика на поруки, ще двоє парламентаріїв готові були написати такі заяви в залі суду. Однак суддя зазначив, що у кримінальному процесі необхідна особиста присутність заявників.

Апеляційний суд Києва в середу відклав до 11 січня розгляд скарги Генпрокуратури на рішення Печерського райсуду Києва про обрання запобіжного заходу для лідера партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі. Про це повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

Захист Саакашвілі заявив, що 12 нардепів написали заяви про взяття політика на поруки, ще двоє парламентаріїв готові були написати такі заяви у залі суду.

Але суддя зазначив, що у кримінальному процесі необхідна особиста присутність заявників.

"Ураховуючи, що суду потрібно ухвалювати рішення, зважаючи на позицію осіб, які заявили про клопотання, суд ухвалює рішення відкласти слухання до 13.10 11 січня", – сказав суддя.

5 грудня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що оточення Саакашвілі отримало з Росії приблизно $500 тис. на фінансування мітингів для повалення української влади. За його словами, метою акцій лідера "Руху нових сил" було припинення кримінального переслідування стосовно бізнесмена-втікача Сергія Курченка та відновлення його контролю над активами в Україні. ГПУ також оприлюднила аудіозаписи телефонних розмов, які нібито підтверджують це.

Саакашвілі запевнив, що не знайомий із Курченком, а записи ГПУ назвав фейком.

6 грудня ппомічника лідера "Руху нових сил" Северіона Дангадзе заарештували на 60 діб.

Екс-президента Грузії затримали з другої спроби ввечері 8 грудня. Прокуратура вимагала для політика запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту з носінням електронного браслета.

11 грудня Печерський райсуд Києва відхилив клопотання обвинувачення і відпустив Саакашвілі на свободу

22-го і 26 грудня політик не з'явився на допити у СБУ.