Суд відправив під варту ексзаступника міністра енергетики України, якого викрили на хабарі

Суд обрав запобіжний захід підозрюваному в хабарництві
Фото: depositphotos.com

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) 12 серпня відправив під варту до 8 жовтня із правом внесення застави колишнього заступника міністра енергетики Олександра Хейла, якого затримали на хабарі в розмірі $500 тис. Про це повідомляє hromadske

Застава становить 25 млн грн. Під час засідання прокурори клопотали про тримання під вартою з правом внесення 30 млн грн застави.

Адвокати ексчиновника наполягали на мʼякшому запобіжному заході й заявляли, що розмір застави, про який просило обвинувачення, є необґрунтованим. 

Сторона захисту зазначала, що в Хейла на утриманні 14-літня донька, яка має інвалідність. Як стверджували, дитина потребує постійного догляду, і дружина без допомоги чоловіка із цим не впорається.

Контекст:

12 серпня СБУ повідомила, що заступника міністра енергетики України затримали за підозрою в отриманні хабаря в розмірі $500 тис. За даними слідства, чиновник пропонував голові підприємства у Львівсько-Волинському вугільному басейні дати $500 тис. хабаря за передання гірничовидобувного обладнання з прифронтового району Донецької області.

У Міненерго заявили, що внесли подання в Кабінет Міністрів про звільнення підозрюваного в хабарі чиновника. Пізніше представник Кабінету Міністрів України у Верховній Раді Тарас Мельничук повідомив, що на засіданні уряду Хейла звільнили з посади, яку він обіймав.