Суд заарештував директора "Кузні на Рибальському" із заставою в розмірі 443 млн грн

Фігурантів справи підозрюють в організації постачання в армійські підрозділи військової техніки низької якості
Фото: dbr.gov.ua
Печерський районний суд у Києві 7 липня заарештував голову правління "Кузні на Рибальському" Валерія Шандру. Про це повідомляє пресслужба Держбюро розслідувань.

ДБР не уточнює імені фігуранта справи, але телеканал "Прямий" повідомив, що йдеться про Шандру. Його заарештували на два місяці з альтернативою внесення застави в розмірі 443 млн грн.

Пристави наділи наручники на Шандру в залі суду, зазначає LIGA.net.

Контекст:

Шандру підозрюють у змові та організації постачання в армійські підрозділи протягом 2016–2018 років військової техніки низької якості. Ідеться про бойові катери й автомобілі невідкладної медичної допомоги, які не відповідали встановленим вимогам і які не можна використовувати у ЗСУ. У підсумку такі дії посадовців завдали державі збитків на суму понад 475 млн грн.

У справі також фігурують колишній заступник міністра оборони України Ігор Павловський, колишній директор департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння і військової техніки Міноборони України Андрій Араптанов та ще один колишній глава цього самого департаменту. Усім чотирьом фігурантам справи слідчі оголосили про підозру 2 липня.

5 липня Араптанову обрали запобіжний захід у вигляді арешту із заставою в розмірі 475 млн грн.