Суд заборонив Супрун виконувати обов'язки глави МОЗ

Супрун називає позов "черговою атакою на трансформацію системи охорони здоров'я"
Фото: kmu.gov.ua

Окружний адміністративний суд Києва заборонив Уляні Супрун "вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра охорони здоров'я".

Окружний адміністративний суд Києва 5 лютого заборонив Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Ухвалу за клопотанням нардепа від Радикальної партії Ігоря Мосійчука опублікував у Facebook лідер цієї політсили Олег Ляшко.

Згідно з документом, у межах забезпечення поданого нардепом адміністративного позову суд заборонив їй "вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра охорони здоров'я, передбачених зокрема, але не виключно положеннями ст. 44 закону України "Про Кабінет Міністрів України" та п. 10 положення про Міністерство охорони здоров'я України", а також іншими нормативно-правовими актами.

Мосійчук у клопотанні про забезпечення адміністративного позову обґрунтував необхідність заборонити Супрун виконувати обов'язки міністра тим, що "її призначення на цю посаду в установленому порядку компетентним органом здійснено не було".

Ухвалу можна оскаржити протягом 15 днів.

Супрун зазначала 4 лютого у Facebook, що позов по суті будуть розглядати 15 лютого.

В.о. міністра підкреслювала, що позов Мосійчука "насправді є черговою атакою на трансформацію системи охорони здоров'я". На її думку, це "дуже небезпечна атака на всі зміни", які її команда втілила останнім часом.

"Це робиться руками депутата, якого вже свого часу спіймали на отриманні великого хабара та підозрювали за п'ятьма статтями Кримінального кодексу, а тепер дуже активно використовують для захисту колишнього керівництва Одеського національного медичного університету", – додала вона.

Супрун розповіла, що Окружний адміністративний суд Києва вже розглядав такі позови проти її команди й не задовольнив жодного з них.

"А саме 2017 року судді цього суду прийняли дві постанови, які встановили правомірність мого призначення урядом та покладання на мене виконання обов'язків міністра охорони здоров'я України. Утім, дуже швидко було розглянуто позов Мосійчука та прийнято рішення про скорочену процедуру судового розгляду. А в п'ятницю ми дізналися, що в цей суд надійшло ще чотири позови Мосійчука (два проти мене і два проти Володимира Гройсмана)", – написала в.о. міністра.

Уродженку США Супрун призначили в.о. міністра охорони здоров'я в липні 2016 року. Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляв, що внесе її кандидатуру на призначення міністром, щойно коаліція визначить спільну позицію щодо цього питання.