Свідок у справі Берлусконі могла померти від отруєння – ЗМІ

Фаділ була однією з головних свідків у "справі Рубі" Берлусконі
Фото: ЕРА

34-річна Іман Фаділ, свідок у справі щодо причетності екс-прем'єра Італії Сильвіо Берлусконі до проституції неповнолітніх, померла 1 березня в лікарні, за місяць після того, як потрапила туди з болем у животі. Вона говорила, що її отруїли, пише інформагентство ANSA.

Свідок у справі екс-прем'єра Італії Сильвіо Берлусконі, марокканська модель Іман Фаділ могла померти від отруєння радіоактивними речовинами. Про це 16 березня повідомило інформаційне агентство ANSA.

За даними агентства, розслідування причини смерті моделі, яке веде прокуратура Італії, зосереджено на з'ясуванні кількості токсичних металів у крові жінки. Утім, зазначає джерело, наявність таких симптомів, як відсутність лейкоцитів й уражена печінка, можуть свідчити про отруєння.

Остаточні результати досліджень будуть готові наступного тижня, повідомляє агентство.

34-річна Фаділ померла 1 березня в лікарні, за місяць після того, як потрапила туди з болем у животі. Тоді вона казала, що її отруїли, пише ANSA.

Берлусконі, дізнавшись про смерть жінки, сказав, що ніколи не був знайомий із нею, повідомляє італійська газета Соггіеге Della Sera.

Політик завжди стверджував, що він не святий, але заперечував звинувачення в тому, що платив жінкам за секс, зазначає видання.

Справу про причетність Берлусконі до проституції неповнолітніх – "справу Рубі" – було відкрито у 2011 році, повідомляв BBC. Прокуратура перевіряла зв'язки екс-прем'єра з марокканською танцівницею Карімою Ель-Маруг на прізвисько Рубі. Іман Фаділ була головним свідком у цій справі, зазначає ANSA.

У 2013 році у "процесі Рубі" Берлусконі було засуджено за те, що платив за секс із Рубі. У 2014 році його виправдали, оскільки суду не було надано доказів того, що він знав, що дівчині тоді було 17 років, писало ANSA.

У 2017 році Берлусконі постав перед судом за обвинуваченням у даванні хабарів жінкам, які фігурували в цій справі, повідомляє Reuters.