Таяні назвав безвізовий режим для України початком нової ери

Таяні: Україна горда європейська країна
Фото: EPA

Відносини між Україною та ЄС після підписання угоди про візову лібералізацію будуть більш легкими, заявив президент Європарламенту Антоніо Таяні.

Підписання документа про візову лібералізацію спростить відносини між Євросоюзом та Україною. Про це заявив президент Європейського парламенту Антоніо Таяні у Страсбурзі на прес-конференції, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Ваша країна – горда європейська країна... Після цього важливого рішення, відносини між вашою країною та ЄС будуть легшими. Я – оптиміст. Ми в Європарламенті і європейських установах хотіли б попрацювати, щоб знайти гарне рішення для реалізації Мінських угод. Нові правила щодо лібералізації візового режиму є початком нової ери. Удачі вам!" – сказав Таяні.

Сьогодні в Страсбурзі в будівлі Європейського парламенту було підписано рішення про надання Україні безвізового режиму з країнами Європейського союзу. Безвізовий режим набуде чинності через 20 днів після публікації в "Офіційному журналі" ЄС.

У МЗС України заявили, що введення ЄС безвізу для громадян України дасть змогу лібералізувати візовий режим із приблизно 30 країнами так званого білого шенгенського списку, серед яких є держави Європи, Північної і Південної Америки, Перської затоки та Азії.

Для безвізового виїзду за кордон знадобиться біометричний паспорт.