The Guardian дізналася подробиці британського візиту Зеленського наступного тижня

Президент виступить на конференції в замку Бленгейм, де народився Черчилль
Фото: ЕРА (архів)

18 липня під час візиту до Великобританії президент України виступить на конференції Європейської політичної спільноти. Про це сьогодні пише The Guardian.

Спільноту створив президент Франції Еммануель Макрон після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, повідомляє видання. Завданням міжурядової організації є проведення політичних і стратегічних дискусій щодо майбутнього Європи. 18 липня вона збереться вчетверте.

Захід відбудеться в одному із залів палацу Бленгейм (графство Оксфордшир), де народився колишній британський прем'єр-міністр Вінстон Черчилль. Відкриє конференцію новий глава британського уряду, лейборист Кір Стармер.

Окрім Зеленського, на конференцію запросили лідерів країн Євросоюзу, а також Албанії, Грузії, Ісландії, Косова, Норвегії, Сербії і Туреччини, які не входять у нього, ідеться у статті.

Контекст:

Про те, що Зеленський наступного тижня відвідає Великобританію, де виступить у Бленгеймському палаці, The Guardian повідомила вранці.

Видання зазначало, що український президент зустрічався з новим главою британського уряду Стармером на саміті НАТО у Вашингтоні, але це буде його перша можливість побачитися із ширшою делегацією лейбористського уряду.